Routes

De paden op, de lanen in

Verken de bossen en heide, te voet, per fiets of te paard!

In Heeze kun je genieten van verschillende wandelroutes door de bossen en langs historische monumenten, zoals Kasteel Heeze. Fietsers kunnen ook genieten van het prachtige landschap en de verschillende fietsroutes die door het dorp lopen.

Leende is vooral bekend om zijn uitgestrekte natuur en het Leenderbos, dat een populaire bestemming is voor wandelaars en fietsers. Het dorp biedt ook verschillende routes voor paardrijders om van te genieten.

Sterksel is een klein dorpje dat vooral bekend staat om zijn rustige omgeving en mooie landelijke gebieden. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes beschikbaar om het mooie landschap van Sterksel te ontdekken. Voor paardenliefhebbers zijn er ook verschillende ruiterpaden beschikbaar.

Leenderstrijp is een schilderachtig dorpje met een rijke geschiedenis en tal van historische monumenten en gebouwen. Het dorp ligt te midden van een prachtig landschap en biedt verschillende wandel- en fietsroutes om het gebied te ontdekken. Voor paardenliefhebbers zijn er ook verschillende ruiterpaden beschikbaar om van de mooie omgeving te genieten.

Routes die niet correct zijn? Meld het!

Gedichtentafels: Smul het gedicht

Op maar liefst 20 locaties in gemeente Heeze-Leende vind je gedichtentafels. Op elke tafel staan twee gedichten, passend bij de locatie; één van de hand van een volwassene en één van een kind. Dat biedt ruimte voor meesterwerken en geeft een extra dimensie aan de toch al fraaie omgeving.

Er zijn meerdere fiets- en wandelroutes die je langs deze gedichtentafels en andere meesterwerken in Heeze-Leende voeren.

Meer over de gedichtentafels

Meldpunt knooppuntroutes Brabant

Samen kunnen we het routenetwerk nog beter maken. 

Klopt er iets niet aan de bewegwijzering van een route? Sturen ze je de verkeerde kant op in een routefolder? Is het routebordje bijna onleesbaar geworden? Opmerkingen of suggesties over de bewegwijzering, paden of een routefolder worden zeer op prijs gesteld. Samen maken we het Brabantse routenetwerk nog beter. Vul eenvoudig de gegevens op onderstaande site in

https://www.visitbrabant.com/nl/routes/meldpunt