De Groote Heide, dat is buiten op zijn best!

Heeze-Leende ligt midden in de Groote Heide

Meer over de Groote Heide

Gemeente Heeze-Leende ligt midden in de Groote Heide. De Groote Heide, dat is buiten op zijn best! Maar liefst zesduizend hectare prachtige natuur strekt van de zuidkant van Eindhoven tot over de Belgische grens. De Strabrechtse Heide, het Leenderbos, De Malpie en Plateaux-Hageven en de Beverbeekse Heide maken allemaal deel uit van dit fijne natuurgrenspark. En er is meer…

Dwars door De Groote Heide loopt een uitgebreid netwerk van wandelen fietspaden. Voor een korte trip, maar zeker ook voor een dagvullend programma zijn hier verder nog ruiterpaden, MTB- en wielerroutes te vinden. Dat alles in een decor van prachtige en gevarieerde natuur met bossen, boerenland, veel heidevelden en niet te vergeten: water. Veel water!


De beekdalen van de Warmbeek/Tongelreep, de Dommel en de Aa’s meanderen allemaal door dit prachtige natuurgebied.

Het landschap wordt nog verrijkt door de pittoreske dorpscentra en dynamische stafscentra. Als start- of eindpunt van jouw route door de natuur, maar ook als aanvulling op jouw bezoek aan de regio. Of je nu kiest voor een gezellig terras of een bezoek aan een interessante tentoonstelling of museum of gewoon gezellig wilt winkelen, je zult aangenaam verrast worden.

Dit alles maakt van De Groote Heide een unieke plek om van te genieten, tot rust te komen en weer op te laden.