Plan je bezoek

Te midden van de uitgestrekte natuurgebieden van de Strabrechtse Heide, de Groote Heide en de Achelse Kluis liggen de vier dorpskernen van de gemeente Heeze-Leende. Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp ademen rust en ruimte. Zij nodigen vooral ook uit om te recreëren en om te genieten van de lokale Meesterwerken.

Toeristisch informatiepunt Heeze en Leende

Het toeristisch informatiepunt in Heeze vind je in boek- en kantoorboekhandel Lektura in de Jan Deckersstraat in Heeze.

Het toeristisch informatiepunt in Leende vind je in De Schammert, tegenover de kerk in Leende.

Je kunt hier terecht voor een uitgebreid assortiment aan fiets- en wandelkaarten, (reis)boeken en arrangementen.

Laat je bijvoorbeeld informeren over leuke streekproducten en nog veel meer. Daarnaast vind je hier gratis informatiefolders en brochures over de dorpen Heeze, Leende, Leenderstrijp en Sterksel, De Groote Heide en de regio.

Overnachten

Met meerdere hotels, recreatieparken, B&B’s en campings, enkele groepsaccommodaties en diverse huurwoningen is het niet moeilijk om in Heeze-Leende een logeeradres te vinden. Overal wacht de gasten een warme ontvangst en een aangenaam verblijf met goede faciliteiten.

Slapen in een luxe sterrenhotel, in een stacaravan, zorgboerderij of in een heuse trekkershut, in Heeze-Leende kan het allemaal.

Bekijk onze verblijfsaccomodaties

Toeristisch Startpunt

In Heeze, Leende en Sterksel zijn een aantal toeristische startpunten te vinden. Deze toeristische startpunten, herkenbaar aan de grote oranje vlag voor de deur, zijn bedoeld voor de fietsers en wandelaars welke met eigen vervoer komen. Er kan eenvoudig geparkeerd worden en vanuit daar een fiets-of wandelroute worden gestart. Ook is er de gelegenheid voor een hapje, drankje en sanitaire stop. Fietroutes, fietslabels en wandelroutes zijn er gratis te verkrijgen.

Locaties waar deze toeristische startpunten te vinden zijn:

  • Sterksel - de Broeders
  • Heeze - Loef, Heer van Hees
  • Heeze - Heidecafe de Strabrechtse Heide
  • Leende - De Schammert