Ontdek Heeze-Leende

Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp heten je welkom

Vier dorpskernen, allemaal even prachtig

De gemeente Heeze-Leende is rijk aan vier dorpskernen, elk met hun eigen karakteristieke eigenschappen en geschiedenis.

Heeze, de Parel van Brabant

De grootste dorpskern, Heeze, staat bekend om zijn prachtige kasteel, Kasteel Heeze, en de jaarlijkse Brabantsedag, de grootste theaterparade van het jaar. Het kasteel is omgeven door bos. 
De Brabantsedag is een bijzonder evenement waarbij 16 wagenbouwersgroepen hun creatieve wagens laten zien en daarmee de Brabantse cultuur en geschiedenis uitbeelden.

Meer over Heeze

Leende, de sgônste plats

Leende, de tweede grootste dorpskern, heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorp ligt midden in het natuurgebied de Strabrechtse Heide, een uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. 

In Leende staat de Sint Petrus' Bandenkerk, een monumentale kerk die dateert uit de 15e eeuw en bekend staat om zijn bijzondere bouwstijl. De kerk heeft een unieke combinatie van Romaanse en Gotische elementen en bevat veel oude kunstwerken en decoraties, waaronder prachtige gebrandschilderde ramen.

Meer over Leende

Sprankelend Sterksel

Sterksel is de kleinste dorpskern en staat bekend om zijn rust en landelijke karakter. Het dorp ligt in de nabijheid van de natuurlijke omgeving van de Strabrechtse Heide en biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.
In Sterksel kun je heerlijk genieten van het landelijke karakter van het dorp.


Meer over Sterksel

Lieflijk Leenderstrijp

Leenderstrijp is een klein en pittoresk dorpje dat vooral bekend staat om zijn authentieke uitstraling. Het dorp heeft diverse monumentale panden en boerderijen die goed bewaard zijn gebleven. In Leenderstrijp vind je onder andere een kerk, een museum en een gezellig dorpscafé waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.


Meer over Leenderstrijp

De groote Heide

De gemeente Heeze-Leende biedt dus voor elk wat wils: prachtige kastelen, historische gebouwen, uitgestrekte natuurgebieden en gezellige dorpscafés. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur of gewoon een gezellig dagje uit, deze vier dorpskernen hebben het allemaal te bieden.

Wat is er te doen?