Wat te doen

Ontdek wat je te wachten staat

De natuur in

De gemeente Heeze-Leende is volledig omgeven door prachtige natuurgebieden: de Strabrechtse Heide, de Herbertusbossen, het Leenderbos en de Groote Heide. Ieder natuurgebied heeft zijn eigen karakter.

Meer weten

Verblijf

Met meerdere hotels, recreatieparken, B&B’s, campings en enkele groepsaccommodaties is het niet moeilijk om in Heeze-Leende een logeeradres te vinden. Overal wacht de gasten een warme ontvangst en een aangenaam verblijf met goede faciliteiten.

Meer weten

Shoppen

Het winkelaanbod is veelzijdig, zowel op het gebied van kleding, als voor outdoor- en sportartikelen. Maar ook in bloemen en planten, lectuur, cadeaus en woonaccessoires is er volop keuze. Diverse supermarkten zijn zeven dagen per week geopend. De meeste winkels zijn te vinden in Heeze en Leende aan de doorgaande weg.

Meer weten

Eten en drinken

Hoe klein de gemeente ook is, op culinair gebied blinkt Heeze-Leende uit. Bourgondische gastvrijheid en Brabantse gezelligheid staan hoog in het vaandel. In deze streek wordt veel aandacht besteed aan het samen lekker uitgebreid eten en drinken. De diversiteit aan restaurants is indrukwekkend. Van brasserie tot theehuis, van eenvoudige lunchroom tot twee-sterrenrestaurant, voor elke smaak en voor ieders budget is een passende locatie te vinden. Veel restaurants en cafés hebben een fantastische ligging.

Meer weten

Doen met kids

Er zijn veel leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen in gemeente Heeze-Leende. Op avontuur op de heide, klauteren in de bossen, spelen in de diverse speeltuintjes en meer. Heerlijk genieten in de natuur. 

Meer weten

Kunst en cultuur

Ontdek hier de schoonheid en rijkdom van de menselijke creativiteit en erfgoed. Hier kan je genieten van diverse kunstvormen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, dans, theater, literatuur, muziek en meer.

Meer weten

Routes

Elk van de dorpen in Heeze-Leende biedt verschillende mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en paardrijders om van het prachtige landschap en de rijke geschiedenis van het gebied te genieten. Verken de bossen en heide, te voet, per fiets of te paard!

Meer weten

Workshops & Arrangementen

De gemeente Heeze-Leende biedt tal van leuke en interessante workshops en arrangementen voor zowel inwoners als toeristen. Van keramiek maken tot op pad met de boswachter. Van kabouterpad tot heerlijk koken in een kookstudio.

Meer weten